Laster innhold, vennligst vent..
Coq au vin
Foto: NRK

Coq au vin

Coq au vin. Dette er en typisk helgerett, den tar tid å lage, men så smaker det også utrolig. Utgangspunktet er en kylling, men her kan du like gjerne bruke en høne eller en hane om du klarer å skaffe det.

Slik gjør du

Del kyllingen i lår og bryst. Del lår og bryst i to. Ha bein og avskjær i en kjele sammen med løk og en gulrot som er delt i fire. Hell på vann så det dekker og la det koke i 35 - 40 minutter. Stek bacon noen minutter i en kjele. Ta det ut og ha i kyllingbitene. Krydre godt med salt og pepper, stek de gylne. Når de er brynt, legg de på et fat.

Skjær resten av løken, gulrøttene og selleristangen i grove biter. Ha dette i kjele, hvor du stekte kylling og bacon tidligere. Stek under omrøring til løken blir blank. Ha i litt olje. Knus hvitløksfeddene og ha i under det siste stekeminuttet.

Ha i bacon og kyllingstykkene i kjelen og bland godt. Rør inn melet og la det steke i to minutter under omrøring. Ha i Cognac, vin, timian og laurbærblad og la det surre lett. Tilsett kraften du har kokt på kyllingbeina til det dekker kjøttet og grønnsakene.

La det syde i ca 40 - 60 minutter, men gjerne lenger!

Tips

Smelt smøret i en liten kjele og stek småløken og soppen. Legg det på toppen av gryta rett før servering.

Kilde: Inge Johnsen Norgesglasset