NRK Meny

Coq au vin

Tina Nordström bruker skorsonerrot som garnityr til gryten med kylling kokt i vin. Coq au vin betyr vel strengt tatt hane i vin, men her er det altså kyllinglår som får kose seg i gryten.

Slik gjør du

Skrell skorsonerrøttene og skjær dem i deler på langs.
Del soppen i to.

Salte og pepre kyllinglårene og brun dem godt i panna.
Brun skorsonerøtter, sopp, bacon, hele sjalottløk og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.
Legg i krydder og kyllinglår.
Hell over vin og smuldre opp buljongterningen.
Innholdet i kjelen skal dekkes av væske, så hvis vinen ikke er nok, fyller du resten med vann.
Kok opp og skum av fettet.
Etter oppkok, lar du det putre i 40 minutter.

Jevn sausen med maisenna utørt i vann og tilsett salt og pepper etter smak.

Skorsonerrot som garnityr

Skjær skorsonerøtter i strimler og stek dem i en varm panne med litt olivenolje.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Ta dem ut av panna og la dem renne av seg på et husholdningspapir.
Bland så inn persille.

Garnityret plasseres oppå coq au vin-gryten.

Kilde: Tina Nordström