NRK Meny
Coq au vin

Coq au vin servert med brød og et lite dryss med timian.

Foto: Margaret de Lange/Matprat.no

Coq au vin

En mer fransk rett enn denne fra Burgund kan man vanskelig tenke seg. Grunnoppskriften er den samme, selv om hanen i de fleste land for lengst er blitt avløst av kyllingen.

Slik gjør du

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
Lag marinaden og legg i kyllingstykkene.
Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken 4-5 timer.

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem.

Hell marinaden i en kjele, ha i tomatpuré og kok opp.

Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne.

Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen.

Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen.

Legg kyllingstykkene over i kjelen.
Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt dekkes.
La det trekke i 3/4 time eller til kjøttet er mørt.

Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.

Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel.
Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Pynt med en liten kvist timian før servering.

Server retten med poteter.

Kilde: www.matprat.no