NRK Meny
Cointreau-reir

Cointreau-reir servert med frukt, bær og krem.

Foto: NRK

Cointreau-reir

Lekker dessert med sesongens frukt og bær sammen med sprø kake med smak av appelsinlikør.

Slik gjør du

Smør, sukker og sirup varmes opp i en kjele til sukkeret er oppløst.

Ha i cointreau, havregryn og hvetemel. Alt blandes. La røra stå i 10 minutter mens ovnen varmes til 175 °C.

Legg spiseskjeer med røre på en smurt bakeplate, ca. sju per brett. Stekes i 8-10 minutter.

Røren flyter utover og blir større enn man tror.

Når de er ferdig stekte trekkes bakepapiret fra platen med kakene på. La dem hvile i noen sekunder (ca. 1 minutt) før du klemmer dem over bunnen til et kjøkkenglass. La dem stivne før de avkjøles på et brett og legges i lufttett boks. Settes kjølig til de skal spises.

Kutt opp frukt og legg i reirene og server krem eller vaniljeis ved siden av.

Kilde: Elisabeth Nyeng, gjest i NRK Trøndelag