Club sandwich

Sprøstekt brød i tre etasjer med tomat, agurk, kylling, bacon og rødkål.

Foto: Rolf T. Øygarden

Club sandwich

Club sandwich er kylling og bacon lag på lag, på sprøtt brød, med fyldig aioli, tomat, sylteagurk og salat.

Slik gjør du

Rist brødet eller stek det gyllent i en stekepanne med litt smør på litt god varme så det blir crispy og deilig.

Stek baconet i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter til det er sprøtt. Legg det nystekte baconet på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

Ha olje i stekepannen og brun kyllingfiletene så de får stekeskorpe. Sett filetene inn i forvarmet stekeovn i 10-12 minuter på 175 grader. Når kyllingen er ferdig, så la den få hvile 10 minutter på kjøkkenbenken før du skjærer i kjøttet.

Ha aioli på hver brødskive.

Monter sandwichen umiddelbart! Start med salat, sylteagurk og tomat i skiver, ha på lunt kyllingbryst og litt revet parmesan. Deretter en ny skive med aioli, sylteagurk, tomat, kylling, bacon og parmesan.

Press sandwichen sammen og skjær opp i trekanter. Serveres lun med mange servietter og gjerne noen sprø pommes frites.

Aioli

Finhakk hvitløken. Bland den med majones og rømme. Smak til med salt, pepper og litt nypresset sitronsaft.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1