Laster innhold, vennligst vent..
Jordskokkchips

Noen bør ta patent og selge jordskokkchips i butikk, mener Paul Svensson. Det er fantastisk godt.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Chips av rotgrønnsaker

Sprø chips av jordskokk, skorsonerrøtter, rødbeter og pastinakk. Når man friterer grønnsaker eller rotfrukter med mye stivelse skal man passe på å ikke ha for høy temperatur, for da kan de lett smake brent. 140 °C er perfekt. Chipsene serveres med avokadodipp og rucolakrem.

Slik gjør du

Vask rotfruktene. Høvle tynne skiver (1/2-1 mm tykke) med potetskreller eller mandolin. Varm opp oljen til 140 °C. Senk nedi skivene av en sort grønnsaker om gangen. Friter til det blir stille, ca. 10 minutter. Løft ut grønnsakene og la dem renne av seg på kjøkkenpapir. Strø over salt og avkjøl.

Avokadorømme
Ta ut steinen og ta av skallet på avokadoene. Visp avokadoen glatt sammen med rømme og revet hvitløk. Smak til med revet sitronskall, sitronsaft og salt.

Rucolakrem med spinat og rapsolje
Skyll spinaten. Del tomaten i fire og ta ut frø og det bløte i midten. Legg spinat, tomatkjøtt og hvitløken i en blender. Mix til en jevn saus. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper sausen til en tykk konsistens. Avslutt med å blande i ruccola til kremen er jevn og korallgrønn (ingen prikker). Smak til med salt og pepper. Oppbevares i kjøleskapet i tett boks.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE