NRK Meny

Chilisaus

Det er mulig å lage en langt mer autentisk og sofistikert chilisaus, men jeg ser ikke helt poenget når denne er så god, mener Andreas Viestad.

Slik gjør du

Finhakk chilien.

Bland alt sammen (majonesen kan droppes).

Tips

Forskjellen mellom en god og veldig god chilisaus ligger i hva slags chili du har fått tak i butikken. Jeg pleier å se etter chili som har rare former og som ikke kommer fra Holland (den største produsenten av nokså milde standard-chili). I butikken rundt hjørnet fra der jeg bor, har de masse chili på glass og flaske, og jeg blander dem oppi sausen inntil den begynner å svi litt – men ikke så mye at det føles som om huden på tunga forsvinner. (Husk chili skal være én av smakene, den skal ikke kuppe alt.) Du må smake deg fram, for det er enorm forskjell på hvor sterke forskjellige typer chilipulver og chili er. Mange butikker har begynt å føre flasker med chipotle-chili, en chili med røyksmak. Noen dråper av den vil på ingen måte skade sausen.

Kilde: Andreas Viestad