Blekksprut-fangst
Foto: Janna Nevra Aarvik / NRK

Chilisaltet blekksprut


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rens blekkspruten ved å fjerne hode og tentakler fra kroppen. Trekk ut ryggbeinet. Dra membranen av kroppen og snitt den slik at du får et flatt stykke kjøtt. Skrap så av det indre «slimet». Skjær i biter på en halv cm.
NB! Orker du ikke tanken på å rense blekkspruten, kan du selvsagt kjøpe en ferdig renset blekksprut.

Legg mel, chilipulver og salt i en bolle.
Dypp blekkspruten i blandingen og rist av overflødig mel.

Varm opp olje i en wok. Tilsett halve blekksrputen og stek i 1 minutt, eller til den begynner å bli mør og farges.
Ta så ut blekkspruten og la den renne av seg på et husholdningspapir.
Gjenta prosessen med resten av blekkspruten.

Frityrstek også chiliene i et halvt minutt, eller til de er blitt mørkerøde.

Dander blekkspruten på en tallerken og dander med chili, vårløk og koriander.

Server straks med sitronskiver.

Kilde: Kylie Kwong