Chilimarinert kylling med scampi

Lag deg en deilig wok med kylling og scampi til middag i dag. Dette er en rett som både er eksotisk og lettlaget, og kan gjøre hverdag til fest.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Fres hvitløk, ingefær og chili i olje i en wokpanne eller annen stor panne.
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og ha dem i pannen sammen med skrelte tigerreker. Stek et par minutter under omrøring til kyllingkjøttet er hvitt og scampiene er rosa.
Ta det opp og holdt det varmt.

Ha aspargesbønner, bønnespirer og koriander i woken.
Stek et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
Ha på soyasaus, østerssaus, salt og pepper.
Hell vannet fra nudlene og bland dem godt med grønnsakene.
Legg kylling og scampi tilbake i woken.
Fordel sesamolje over og anrett maten som et nudeltårn.
Pynt tårnet med vårløk og koriander.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt