NRK Meny

Chili- og vaniljebakt ananas med kokossorbet

Her får du oppskriften på dessert til en enkel nyttårsmeny fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Skjær skallet av ananasen. Pass på at du ikke fjerner for mye, ananasen skal bevare sin fasong. Del ananasen i fire og skjær vekk stammen.

Smelt sukkeret til karamell i en kasserolle. Kok karamellen ut med vann. Ha karamellsausen og banan i en blender og kjør det glatt. Legg ananasen i en ildfast form med høye kanter. Hell over sausen.

Fjern frøene fra chilien, del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha chili, sitronsaft, vaniljestang og vaniljefrø i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak ananasen i ovn ved 170 °C i ca. 1 1/2 time. Snu litt på den underveis.

Kokossorbet
Bland sammen alle ingrediensene. Kjør isen i en ismaskin, eller hell blandingen over i en bolle, sett bollen i fryseren og rør hvert 20. minutt til isen er frossen og smidig.

Server ananasen varm med kokossorbet.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen