Laster innhold, vennligst vent..
Chicken vindaloo

Chicken vindaloo med basmatiris og naan.

Foto: DR

Chicken/lamb Vindaloo

Indisk vindaloo lages med kylling eller lam. James og Adam Price bruker kylling når de lager vindaloo i Munter mat. De servere den med naan og mango lassi.

Slik gjør du

Rist kardemommefrø, kanel, nellik, korianderfrø, spisskummenfrø, fennikelfrø og pepper i en tørr panne i 4-5 minutter.

Ha de ristede krydderne i en morter eller blender sammen med chilipulver, ingefær, hvitløk, sennepspulver, gurkemeie og hvitvinseddik. Støt eller bland det godt og tilsett vann til massen er flytende.

Ha kyllingkjøttet, som er delt i passe store biter i en bolle (ikke av metall) og hell blandingen over. Bland godt og la kjøttet marinere 24 timer i kjøleskapet.

Varm olje i en stekepanne og stek løkene til de er gylne. Ta løken opp og brun så det marinerte kjøttet. Tilsett løk, resten av marinaden, laurbærblad og grønn chili og la det småkoke til kjøttet er mørt. Hvis det virker for tørt tilsettes litt vann eller kyllingsjy underverveis. Smak til med salt. Denne retten vil vinne på å hvile i kjøleskapet og varmes opp igjen.

Serveres med basmatiris, forskjellige chutney og hjemmelaget naan. Yoghurtdrikken mango lassi er utmerket til å berolige de arme smaksløkene.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR