Dette trenger du:
(4 porsjoner)
Cirka 800 gram indrefilet av storfe
(4 biffer skjæres av midtstykket!)
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør til steking
Slik gjør du:
Dryss over salt og pepper rett før steking. Bruk lite smør, og la det bli nøttebrunt før biffene legges i.
Stek biffene på sterk varme. Legg aldri for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir «kokt».
Steketiden på biffen er avhengig av biffens tykkelse, og hvor rå du vil ha den. Medium stekt biff stekes først 1 minutt på hver side over sterk varme, så etterstekes den i 2 minutter på hver side, over svak varme.
Server Chateaubriand med en frisk grønn salat, rødvinsaus og hjemmelaget potetchips.
Hjemmelaget potetchips:
(4 porsjoner)
8 stk. potet
1 dl olje
2 ts salt
Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning. Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.
Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for kjøtt