NRK Meny
Chana masala med nan og raita

Chana masala serveres med raita og nan.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Chana masala

Kikerter på indisk vis med raita. Niklas Ekstedt lager mat uten kjøtt i TV-serien Niklas mat.

Slik gjør du

Kikertgryte

Skrell og finhakk ingefær, løk og hvitløk. Rist nellik, knust laurbærblad, korianderfrø og spisskummen i en stekepanne med olje.

Når krydderne begynner å lukte, ha i løk og ingefær. Ha på mer olje hvis det blir tørt. Løken skal ikke brunes, bare la den svette. Ha i garam masala. Rør slik at krydderet fordeles jevnt rundt løken.

Når det begynner å lukte sterkt og ligner en puré, slå på knuste og passerte tomater. Tilsett gurkemeie. Rør. Ha i skylte og avrente kikerter. Hvis blandingen blir for fast tilsettes ca. 2 dl vann. Kok i 15-20 minutter til kikertene er blitt myke.

Pynt med hakket chili og frisk koriander.

Raita

Press limesaft i yoghurten. Tilsett salt etter smak. Rør. Grovhakk mynte. Skrell agurken og ta ut kjernen med en skje. Kutt agurken i små biter. Rør inn mynte og agurk i yoghurten.

Server kikertgryten med raita, naan brød, limepickles og kokt hvit ris.

Tips

Hvis du bruker tørkede kikerter, legg dem i vann over natten. Dessuten bør kikertgryten koke minst ti minutter ekstra.
Garam masala kan erstattes med karri

Kilde: Niklas Ekstedt i Niklas Mat (SVT)