Laster innhold, vennligst vent..
Ceviche Nikkei

Ceviche Nikkei er en perfekt og enkel rett for å imponere på festen.

Foto: Atle Bore / NRK

Ceviche Nikkei

Fisk som «koker» i sitrus er vanlig i Sør-Amerika. Kim Daniel Mikalsen serverer ceviche hvor det peruanske og japanske kjøkken blir godt blandet. Oppskriften på Ceviche Nikkei serveres med wasabimajones, avokadokrem, friterte risnudler, agurk og rettich.

Slik gjør du

Fisken kuttes i mindre kuber og blandes med soyasaus, sesamolje, limesaft og finhakket chili. La blandingen stå kjølig i cirka 10-15 minutter.

Agurk og rettich skrelles og skjæres i remser med ostehøvel eller potetskreller.

Finhakk koriander.

Glassnudlene friteres på 190 grader i cirka 20 sekunder.

Ceviche Nikkei serveres med agurk, avokadokrem, rettich, litt ekstra chili, koriander, sesamfrø, friterte risnudler og wasabimajones.

Avokadokrem

Avokado, limesaft og rømme mikses helt slett i en blender. Smak til med salt og tabasko.

Wasabimajones

Majones, wasabi og hvitvinseddik blandes sammen, og smakes til med en klype salt.

Kilde: Kim Daniel Mikalsen i Sommeråpent 2016