NRK Meny
Ceviche av torsk med rosépepper og koriander

Det er viktig at fisk og sitrussaft får virke sammen, så denne retten må lages en stund før den skal serveres.

Foto: DR

Ceviche av torsk med rosépepper og koriander

Ceviche er en salat som består av fisk marinert i lime og løk. Den er populær i mange latinamerikanske land. Denne oppskriften får du fra brødrene Price i TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Torskefileten skal være uten bein. Den skal skjæres i små stykker. Del fileten 2–3 ganger på langs, avhengig av størrelsen og skjær opp i mindre stykker, på størrelse med en halv-trekvart lillefinger.

Skjær løken i veldig fine skiver. Press sitrusfruktene. Bland fisk og løk og hell sitrussaften og olje over. Ha på salt og pepper, chili og rosépepper.

Det er en stor forskjell på hvor sterk chevicen som blir servert rundt omkring er. Den skal ikke være brennende, men krydret, og du skal kunne føle de fine, fruktige nyansene av rosépepper i samspillet mellom fisk, løk, sitron og koriander.

Plukk fine korianderskudd og ha i en passende mengde. De skal lyse opp og gi smak, men det skal ikke være en koriandersalat. Spar litt koriander som du har i rett før servering.

Cevichen må stå i minst en time, så den kjemiske prosessen får arbeidet med fisken. Dette er ikke bare rå fisk med litt sitronsaft på toppen. Jo lengre den står, jo mer virker syren og tilbereder fisken. Man kan også vente med ha på oljen til syren har virket i en time alene. Det gir mer gang i prosessen. Det er bare å prøve seg fram.

Server veldig godt brød og eventuelt en god salat til cevichen.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR