NRK Meny

Ceviche

Denne friske fiskesalaten er en populær rett over hele Mexico og i resten av Sør-Amerika. Sunniva Røed Marroquin viser hvordan den tilberedes hjemme hos henne.

Slik gjør du


Skyll, tørk og hakk fiskefileten i små biter med en god, stor kniv. Press limesaften over, bland og sett kaldt 1/2 time. Fiskekjøttet skifter nå utseende fra gjennomsiktig til hvitt. Sil deretter væsken fra fisken.

Hakk tomat, løk , koriander og chili. Bland ned i fisken, prøv deg frem med mengden chili. Smak til med salt og litt mer lime. Kan godt stå kaldt en stund og trekke til seg smaken.

Serveres med tortillachips naturell, kan brukes som skje. Pynt med limebåter og avokadoskiver. Passer utmerket på bordet til sommerfesten.

Kilde: Sunniva Røed Marroquin i TV-serien Matlyst