Laster innhold, vennligst vent..
Cervello fritto

Friterte kalvehjerner og artisjokkhjerter serveres med sitron og tartarsaus.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Cervello fritto

Friterte kalvehjerner er en toskansk spesialitet. Brødrene Price tar den med fra Firenze. De friterer også artisjokkhjerter og serverer begge med sitron og tartarsaus.

Slik gjør du

Legg hjernene i kaldt vann i et døgn. Skift vann jevnlig.

Rens vekk blader og hår fra artisjokkene. Bunnene renses. Legg artisjokkene i vann med sitronsaft etter hvert som de blir klare. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann og la dem avkjøles helt.

Lag en kokelake av vann, løk, laurbær, persillestilk, timian, 3-4 skiver sitron, pepperkorn og salt. Kok laken opp og lad en småkoke noen minutter. Blansjer hjernene i 6-7 minutter. ta dem opp, la dem dryppe av og avkjøles. Fjern forsiktig den ytre hinnen og eventuelle urenheter.

Del hjernene i to og skjær hver halvdel i ikke altfor tykke skiver. Vend dem i mel og krydre med salt og pepper, så i sammenpisket egg og til slutt i brødrasp. La paneringen sette seg.

Skjær også artisjokkbunnene i lignende skiver og paner dem på samme måte. Stek skivene av hjerne og artisjokk to panner i rikelig med olje til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på kjøkkenpapir.

Legg annenhver gang skiver av hjerne og skiver av artisjokk på et serveringsfat. Server dem rykende varme med sitronbåter til å dryppe med og en god tartarsaus.

Tartarsaus

Rør majones og yoghurt sammen. Hakk alle ingrediensene fint og ha dem i majonesen. Smak til med sennep, salt og pepper.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR