Cervelle de canut

Cervelle de canut er en ostekrem eller dip og en spesialitet i Lyon i Frankrike. Den er laget av fromage frais, en myk ferskost, med krydderurter. Cervelle de canut betyr veverens hjerne.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

La ostemassen dryppe godt av i en sil over en skål i kjøleskapet et par timer. Bland den forsiktig med hvit geitost, crème fraîche, hvitvin, olje og eddik.

Rør inn knust hvitløk og finhakket sjalottløk. Finhakk alle krydderurtene og bland dem i massen. Smak til med salt og pepper og sett den i kjøleskapet et par timer.

Serveres med mengder av ekstra gressløk drysset over og godt, ristet landbrød ved siden av.

Tips

Fromage frais er en myk, fersk ost, den ligner i smak på kremost, men med mye lavere fettprosent. Den er glatt og kremet. Det er ikke det samme som fromage blanc.
Kan erstattes med: ricotta, cottage cheese, kesam eller skyr naturell.
Kilde: www.melk.no

Flere oppskrifter: Price og Blomsterberg

Kilde: James Price i TV-serien Price og Blomsterberg/DR