NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Carpaccio av kalv med babysalat og eggeplommekrem

Hvis kjøttet er halvfrosset er det lettere å skjære i tynne skiver. Her er Tareqs carpaccio med eggeplommekrem, syltede sennepskorn, valnøtter, revet parmesan og babysalat.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / NRK

Carpaccio av kalv med babysalat og eggeplommekrem

Eggeplommer som er forsiktig kokt blir til den fineste eggeplommekrem. Den serverer Tareq Taylor til kalvecarpaccio med babysalat, sursøte sennepsfrø og reven pepperrot.

Slik gjør du

Begynn med eggeplommekremen. Legg eggeplommene i en frysepose og knytt igjen. Det skal ikke være luft i posen.

Varm opp vann i en kjele til ca. 75 °C (bruk termometer) og legg posen med eggeplommer i vannet. Ta posen opp av og til og kna den, så eggeplommene blandes godt. Varmen spres jevnere da. Når plommene har fått en kremet konsistens er det på tide å ha posen i kaldt vann, så koaguleringen stopper.

Sil eggeplommene gjennom en finmasket sil og tilsett litt salt. Nå er den klar til bruk.

Sursøte sennepsfrø
Kok sammen vann, hvitvinseddik, sukker og sennepsfrø i ca. 5 minutter på middelshøy temperatur. La sennepsfrøene avkjøles i laken.

Skjær kalvefileten i tynne skiver og legg dem ut på et serveringsfat. Press over litt sitronsaft. Hell over litt kaldpresset olivenolje og dryss over litt salt. Legg noen klatter eggplommekrem utover og riv pepperrot. Serveres med babysalat, sursøte sennepsfrø og nykvernet pepper.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT