NRK Meny
Carpaccio av elg med artisjokkpuré

Sprøstekt sopp, ost og tyttebær topper Tinas carpaccio av elgfilet.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Carpaccio av elg med artisjokkpuré

Carpaccio av elgfilet som serveres med en syrlig artisjokkpuré, stekt sopp, ost og tyttebær.

Slik gjør du

Kjøttet
Begynn med å legge kjøttet i fryseren. Det er enklere å skjære tynt når det er frosset. Det kan skjæres opp ferskt også, men da skal man banke ut kjøttet.

Artisjokkpuré
Kjør artisjokkbunnene med olivenolje og sitronsaft i en blender eller med en stavmikser. Pureen skal ha en syrlig smak.

Legg pureen utover et serveringsfat, legg de tynne kjøttskivene over pureen. Drypp over litt olivenolje og ha på salt og pepper.

Sopp
Brun soppen sammen med et knust fedd hvitløk, ha på salt og pepper. Stek soppen godt, så den blir litt sprø. Ha soppen over kjøttet.

Del osten i passe store biter og strø over. Avslutt med tyttebærene på toppen.

Serveres gjerne sammen med surdeigsbrød.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4