NRK Meny

Carpaccio

Urtestekt indrefilet i lekre skiver, med rømmedressing og salat. Carpaccio løfter humøret med mange hakk.

Slik gjør du

Indrefileten renskjæres for sener.

Finhakk friske urter.
Rull fileten i blandingen før steking.
Krydre med salt og pepper.
Varm olje i pannen til middels sterk varme.
Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
Avkjøles ca 2 timer i kjøleskapet.

Skjæres i 2–3 millimeter tynne skiver.

Rømmedressing

Finhakk chili og basilikum og bland dette i rømmen.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Servering

Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccola og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt.
Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt