Cannelloni med rimsopp

Cannelloni med rimsopp.

Foto: Baard Næss

Cannelloni med spinat, ricotta og rimsopp

Server gjerne cannelloni med en god hjemmelaget tomatsaus, ruccola og ristede pinjekjerner. Pynt med noen små stekte rimsopper.

Slik gjør du

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok lasagneplatene til de er ferdige. Avkjøl platene i kaldt vann og la dem renne fra seg i et dørslag.

Surr løk og sopp i smør eller olje til de er litt brunet.
Vend inn spinat og crème fraîche, kok opp. Krydre med salt og pepper.
Ta pannen fra varmen og vend inn ricotta.
Smør en ildfast form. Legg ut de kokte lasagneplatene foran deg og fordel soppfyllet oppå platene.
Rull sammen platene og legg dem tett i den smurte formen. Dryss revet mozzarella over rullene i formen.
Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter til osten er gyllen.

Tips

Les: Slik blir matsoppen best på tallerkenen

Les: Den store soppguiden

Les: I disse skogsområdene finner du sopp

Kilde: fra «Sopp kokeboka» av Magnus Sjøberg og Baard Næss