NRK Meny

Cannelloni med grønnsaker og skalldyr

Cannelloni lager du av ferske lasagneplater og fyller dem med reker, blåskjell og grønnsaker.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 ºC.

Kok opp vann og litt olje i en kasserolle.
Kok lasagneplatene i ca. 1 minutt (les gjerne på pakken hvor lenge de kan koke).
Legg dem deretter i en skål med kaldt vann.
Legg dem så til tørk på en tallerken med et håndkle på.

Skrell gulrøttene, squashen og skyll purreløken.
Skjær gulrøttene og squashen i små biter.
Skjær hvitløk og purreløk i tynne skiver.
Fres det hele i litt olje og salte og pepre.

Grovhakk rekene og muslingene.

Tilsett creme fraiche og ca. 1 dl vann. La det koke til gulrøttene er myke.
Bland i dill, reker og muslinger.
Smaksett med salt og pepper.
Fordel fyllet over lasagneplatene, og rull dem sammen.
Legg rullene i en ildfast form som du har lit olje i. Blir det igjen noe fyll, kan du helle det over lasagnerullene.
Strø over cocktailtomatene, oliven og ost.
Drypp over litt olivenolje og sett inn formen i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Tina Nordström