NRK Meny
Byggotto med røykt ål

Byggotto med røykt ål, gressløk og smuler av sprøtt rugbrød.

Foto: Fra Muntert kokketreff / DR

Byggotto med røykt ål

Risotto laget på bygg, derfor kalles den byggotto. Brødrene Price lager byggotto med røykt ål til kokketreffet på Falsled kro.

Slik gjør du

Kok perlebyggen i rikelig med vann i minst ett kvarter, så den er akkurat mør, men ikke utkokt.

Skjær forsiktig kjøttet fra ålen. Kok ålehodet og skinnet sammen med fløten. Avkjøl fløten og sil den over i en gryte. Tilsett kokte byggkorn og epleeddik.

Finhakk sjalottløk og den syltede sitronen og legg det sammen med passe munnfuller av ål i den surrende byggottoen. Smak til med salt. Til slutt has i fine terninger av frisk persillerot og eple.

Server den kremede byggottoen med et dryss av sprøtt, ristet rugbrød, finhakket gressløk og litt nykvernet pepper.

Tips

*Oppskrift:

Her er de andre oppskriftene fra Muntert kokketreff!

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Muntert kokketreff/DR