NRK Meny
Byggotto med ovnsbakt sellerirot

Byggotto med ovnsbakt sellerirot og vegansk parmesan.

Foto: RICHARD NYSTAD

Byggotto med bayerøl og eple

En nordisk variant av risotto lages med byggryn. Rockekokken serverer den med bakt sellerirot og vegansk parmesan. Retten er uten animalske produkter, altså helt vegansk.

Slik gjør du

Byggotto

Fres løk i litt olje i tre minutter. Tilsett fem desiliter kokt bygg og stek i to til tre minutter. Tilsett bayerøl, havrefløte, revet sellerirot, revet eple og kok i tre til fire minutter til det tykner.

Serveres med bakt sellerirot, vegansk parmesan og persille på toppen. Drypp gjerne litt olivenolje over også.

Retten får en litt grøtete konsistens.

Bakt sellerirot

Skrell og kutt selleri i tommelfingerstørrelse. Bland med olje og salt. Bak i ovnen på 180 grader i 20-30 min, til de er gylne og møre.

Vegansk parmesan

Blend alle ingrediensene sammen i en food processor.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1