Laster innhold, vennligst vent..
Butter chicken

Brødrene Price steker kyllingen på grill etter at den har godgjort seg i to slags marinade.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Butter chicken

Kyllingen skal marineres i to omganger. Først med limesaft og chili og så med yoghurt, ristede krydder og mandler. Så du må begynne i god tid, skal du servere brødrene Prices kylling med smør, butter chicken.

Slik gjør du

Marinering

Skjær kyllingen i de vanlige delene: lår, overlår, vinger og bryst. Mariner kyllingen i limesaft og chili i en time.

Rist alle krydderne i en tørr stekepanne. Rist mandlene. Mal krydderne og halvparten av mandlene til en karri. Bland denne med yoghurten.

Mariner kyllingen videre i yoghurten i 2-3 timer, eller start forberedelsene om morgenen og la den trekke i yoghurten hele dagen.

Butter chicken

Varm olje i en dyp stekepanne. Skjær løken i skiver. Stek løken gyllen. Ha i finhakket hvitløk og revet ingefær. Stek videre i ett minutt.

Ta kyllingen ut av marinaden og la delen dryppe litt av. Stek kyllingen på pannen eller på en grill, til den får farge. Det blir litt søl når yoghurten renner av kyllingbitene, men det er helt i orden. Kyllingen skal få farge av stekingen.

Hvis man bruker trekullgrill får man litt av røyksmaken med, noe som gir en enda dypere smak. Men det går fint uten.

Ha tomater, hønsfond, restene av yoghurtmarinaden og kyllingbitene i en tykkbunnet gryte. Legg lokket halvt på. La det småkoke til sausen er redusert til det halve. Smak til. Retten skal kanskje ha litt mer salt og en anelse sukker.

Smelt smøret i en gryte for seg, hell det over kyllingen og bland sammen. Pynt med frisk koriander og resten av mandlene.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat/DR