burgerbrød

Nystekte burgerbrød med rapsfrø.

Foto: SVT

Burgerbrød med kernzamel

Vi tenker ofte at brødet bare er noe man holder burgeren i. Paul Svensson vil gjøre brødet til noe ekstraordinært. Han bruker kernzamel til bakingen og strør sprø rapsfrø på brødene.

Slik gjør du

Bland vann og mel i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 minutter. Tilsett sirup og gjær, øk hastigheten og kjør i 10 minutter til. Tilsett olje og salt.

La deigen heve i 20 minutter under et håndkle.

Form deigen til burgerbrød på et melet bord og la dem heve i 30 minutter.

Visp sammen egg med litt vann og pensle brødene. Strø over rapsfrø.

Bak på 180 grader i cirka 10 minutter til de er gylne. La de avkjøles uten å dekke dem til.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Den grønne slakteren»/SVT