Hamburger
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Burger med hummus og potetbåter

En god hamburger med herlig tilbehør skal aldri undervurderes.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Burger

Skjær halvparten av rødløk i skiver og den andre halvparten skal hakkes.

Del tomatene i to.

Ha kjøttdeig, finhakket rødløk, salt og pepper i en bolle.
Bland godt med hendene. Form deigen til fire hamburgere.

Varm opp 2 ss av olivenoljen i en stekepanne på medium til høy varme.
Stek ca 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.

Lag salaten ved å blande cherrytomatene, sumac, rødløk i skiver og persille sammen med 1 ss olivenolje og sitronsaft.

Ha på et lag hummus på hamburgerbrød-bunnen, ha på en hamburger og topp det hele med litt av tomatsalaten.

Serveres med potetbåter.

Hummus

Kjør alle ingrediensene i en food processor med 3 ss vann til den blir en smidig puré.

Potetbåter

Varm ovnen til 200 ºC.

Ha olje, hvitløk, saften av lime og Tabascosaus i en stor bolle og bland godt.
Ha i potetbåtene og rør inntil alt er godt dekket av blandingen.
Legg dem på et stekebrett (med bakepapir for lettvint rengjøring).
Stekes i 30-45 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Sprinkle med salt før servering.