NRK Meny
Bucatini all'Amatriciana

Bucatini er pasta formet som lange, hule rør med en diameter på ca. 2,5 mm. Lengden er tilsvarende spagetti.

Foto: Per Anders Rudelius / SVT

Bucatini all'Amatriciana

Pasta med pancetta og chili sier vi på norsk. Pancetta er italiensk bacon. Oppskriften er fra Solens mat.

Slik gjør du

Skjær opp pancetta eller bacon i terninger. Stek dem sprø i oljen. Hell i vinen, flamber baconbitene raskt, hvis du tør. La vinen koke inn til du ikke lenger kjenner vinlukten. Ta ut baconet med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir.

Legg tomatene i samme stekepanne. Stek dem til de er blitt myke, og oljen begynner å flyte opp i pannen. Dra stekepannen til siden.

Kok pastaen ett minutt mindre enn den tiden som er angitt på pakken. Hell vannet av spagettien i et dørslag. Hell pastaen i stekepannen med tomatene. Tilsett baconet og rør. Dryss over revet pecorino.

Kilde: Solens mat