NRK Meny

Brytebrød med havregryn

Dette er et fint nybegynnerbrød hvis du ikke har bakt mye før. Oppskriften er enkel og deigen god å jobbe med. Dessuten er brødene kjempegode. Oppskriften gir 20 små brød.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret i en kasserolle.

Ha vannet og melken i kasserollen og la det hele bli fingervarmt.

Hell dette over gjæren og rør til den er oppløst.

Ha i resten av ingrediensene og elt deigen sammen i 4-5 minutter. Du kan gjerne ha deigen over på bordet og elte den der. Ha den i så fall tilbake i bollen før du legger et kjøkkenhåndkle over og lar den forheve til den blir dobbelt så stor. Deigen skal forheve i 40 minutter.

Kle en langpanne med bakepapir.

Slå deigen over i langpanna, ha litt hvetemel på fingrene og klapp deigen utover.

Bruk en kniv til å rute opp brødet, slik at det blir fire ruter den ene veien og fem ruter den andre.

Strø litt havregryn over.

Legg kjøkkenhåndkleet over igjen og la brødet etterheve i 20 minutter.

Stekes på 200 ºC ca 35 minutter. Stek brødet på nederste rille i ovnen.

La brødet avkjøles på en bakerist.

Tips

Se også: Brytebrød på Marits hjemmeside

Kilde: Marit Røttingsnes Westlie