NRK Meny

Bruschetta med tapenade eller svalbardfyll

En italiensk rett, tilberedt på eksotisk nordisk vis. En smakfull og fristende forrett. «Kakuskiv fra Svalbard» kaller Eli Rygh og Bent Stiansen denne forretten. De laget den i Kokkekamp.

Slik gjør du

Still ovnen på 225 ºC.
Rist loffskivene i ovn et par minutter.

Tapenade

Bland olivenolje og presset hvitløk og stryk på brødet.

Ha alle ingrediensene til tapenade i en matprosessor og kjør til en grov mos.
Hel så i olje, litt etter litt, under kjøring.
Smak til med sitron og pepper.

Svalbardfyll

Hell laken fra soppen og ta vare på den.
Hakk soppen grovt og legg den i nøttebrunt smør i kjele/panne. Brunes.
Hell på fløteskvett og smak til med salt og pepper.

Fordel tapenade og soppfyll på halvparten av loffskivene hver.
Pynt med friske urter – og server.

Kilde: Bent Stiansen i Kokkekamp 2001