NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Bruschetta med sopp

Bruschetta er små godbiter på sprø brødskiver.

Foto: DR

Bruschetta med sopp

Er du heldig og har tilgang på den deilige steinsoppen? Eller har du sjampinjonger og andre småsopp. Brødrene Price gir deg tips til begge.

Slik gjør du

Hvis du er så heldig å kjenne en sopplukker som kan skaffe steinsopp, må du skjære steinsoppen i gode skiver og steke den i halvparten olje og halvparten smør, kanskje med litt hvitløk, krydre med salt og pepper, litt hakket persille og legge et par skiver på hver brødskive.

Men om du bare har litt sjampinjong eller litt blandet skogsopp, kan du også lage en liten italienskinspirert soppstuing.
Skjær soppen i passende skiver og hakk løk.

Stek løken på middels varme til løken blir klar i oljen. Ha i hvitløk og stek videre i ett minutt. Skru opp varmen og ha i soppen. Stek dem noen minutter, ha i salt, pepper og marsala.

Kok marsalaen inn i et minutt og så har du fløten på. Kok den inn til riktig konsistens og smak.

Vil du ha enda mer dybde i smaken, kan du ha på litt konsentrert kyllingkraft/halv buljongterning, men ofte bør soppen ha nok smak i seg selv.

La blandingen avkjøles litt og ha den på stekte brødskiver mens den ennå er lun. Hvis du har en forkjærlighet for unødvendig luksus og overdrivelse, kan man gi brødskivene med soppblandingen en tur under grillen med litt fersk revet parmesan på toppen og litt persille på etterpå.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR