NRK Meny
Brunkål og flesk
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Brunkål og flesk

James og Adam Price kaster seg over kålen og lager tradisjonell dansk husmannskost. Gleden er stor, og prisen lav.

Kan lages med eller uten trykkoker.

Slik gjør du

Fjern stilken og hakk opp kålhodet.
Smelt sukkeret i trykkokeren til det blir karamelisert og legg i smøret. La det smelte.

Legg deretter i kålen og så krydderet.

Rør godt rundt og la det blande seg.

Lag et lite rede til flesket i kålen og legg det oppi. Hell litt svinekraft over.

Lukk trykkokeren og kok opp til middels varme. La det koke i 25-30 minutter.

Kjøttet skal nå være så mørt at det nesten faller fra hverandre. Skjær det i fine skiver og server det på kålen.

Server også gjerne litt rugbrød til.

Tips

Hvis du ikke har trykkoker lager du retten i en stor kjele med lokk. La det småkoke i 2-3 timer mens væsken koker bort. Følg med på mørheten i kjøttet. Etter 2-3 timer burde det være mørt og væsken bør ha kokt bort. Hvis ikke lar du det koke en time til. Det må ikke tørrkoke. Fordamper væsken for tidlig, hell på mer svinekraft.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR