NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Brunkaker

Mandlene bør være skoldet. Da holder de seg bedre på plass i brunkakene.

Foto: Fra TV-serien Det søte juleliv / DR

Brunkaker

Småkaker til jul med pistasj, mandler, syltet appelsinskall og mange gode krydder. Prøv Mette Blomsterbergs brunkaker.

Slik gjør du

Smør, sirup og brunt sukker smeltes på middels varme til det er ca. 70°C. Ta gryten av varmen.

Kanel, nellik, ingefær, allehånde og mel blandes. Ha i kandisert appelsinskall, mandler og pistasjnøtter.

Pottaske og vann røres sammen i en kopp og tilsettes.

Det hele eltes sammen umiddelbart i en mikser til deigen er jevn.

Deigen has i en form på 18 x 18 cm som er fôret med bakepapir både i bunnen og på sidene. Trykk deigen ned i formen . Pass på at deigen fyller formen helt ut i kantene. Legg bakepapir over. Avkjøl i romtemperatur over natten.

Del deigen i 5 lange «baner». Hver «bane» skjæres i tynne skiver som stekes på bakepapir ved 180 °C ca. 9-12 minutter.

Avkjøles på rist. Oppbevares i tette bokser.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte juleliv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte juleliv/DR