Brunede, karamelliserte

Brune, karamelliserte poteter hører til danskenes julemiddag.

Foto: Rasmus Linaa / DK

Brune, karamelliserte poteter

Brune poteter er en uunnværlig del av danskenes julemiddag, ifølge brødrene Price. Her får du deres oppskrift på karamelliserte poteter. Både potetene og karamellsausen kan forberedes i forkant, slik at det er fort gjort å lage det hele ferdig når gjestene kommer.

Slik gjør du

Kok potetene. Skrell dem og avkjøl. De må heller være litt for lite kokt enn litt for mye.

Lag karamellsausen ved å smelte sukkeret i en panne til det blir mørk karamell. Tilsett smøret og deretter vannet (forsiktig!). La blandingen koke litt mens du rører, til karamellen er smeltet og sausen er flytende. Dette kan du forberede god tid i forveien.

Før servering varmes karamellsausen i pannen. Tilsett potetene og la dem koke i karamellen i 4–5 minutter. Rist eller rør jevnlig i pannen underveis til potetene er gjennomvarme og glaserte av karamell.

Kilde: Oppskrift fra brødrene Price