Brokkoli kheer

Kheer med brokkoli. Pynten er banan, pistasjnøtter og avokado.

Foto: Rubicon/nrk

Brokkoli kheer

Kheer er en tradisjonell indisk/pakistansk dessert. Vanligvis lages den med ris, men familien Mir lager den annerledes.

Slik gjør du

Kok melk i en kjele på lav varme, og rør jevnlig. Kok opp brokkoli i en annen kjele. Hell av vannet og ha i nytt varmt vann. Kok igjen til brokkolien er myk. Sil ut vannet

Ha brokkolien i kjelen med melk. Bruk stavmikseren for å få en fin og jevn røre. Kok til det blir en tykkere konsistens. Tilsett kremfløte og sukker.

Når grøten har blitt tjukk, helles den i serveringsskåler og settes i kjøleskapet. Serveres kald og pyntet med banan, avokado og pistasjnøtter.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»