Laster innhold, vennligst vent..
brødsalat

Rester av brød kan brukes til så mangt. Denne brødsalaten kalles Panzanella.

Foto: DR

Brødsalat

Tryll liv i gammelt halvtørt brød. Panzanella heter brødsalaten som blir en smakseksplosjon av sødmefylte tomater, syrlig dressing og saftig brød.

Slik gjør du

Start med å hakke sjalottløkene fint og ha dem i en skål.

Skyll kapersene for overflødig salt. Drypp av dem, hakk dem grovt og ha dem i skålen.

Press eller hakk hvitløkene fint. Ha dem i skålen sammen med olivenolje, sherryeddik og pepper.

Vend det hele godt.

Skjær tomatene i grove terninger, eller knus dem med hendene dine.

Vend dem i skålen sammen med resten av ingrediensene.

Riv basilikum i stykker og ha det i.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra olje og eddik.

Skjær eller riv brødet i grove terninger med hendene, og vend dem rundt i salaten.

La brødsalaten trekke i minimum 10 minutter, men la den gjerne stå i opp til to timer før den skal serveres.

Smak den til like før du serverer den.

Tips

  • I en salat som denne, hvor brødet utgjør en vesentlig del, er det viktig at brødet er av god kvalitet, slik at du får en lekker salat. Toastbrød og hvite boller er altså ikke førsteprioritet i denne retten.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet