Laster innhold, vennligst vent..
Brødpudding

Brødpudding med rørte bringebær.

Foto: Lise Finckenhagen

Brødpudding

Gammelt brød kan bli til den deiligste dessert. Med egg, fløte, melk, vanilje og en tur i stekeovnen blir det brødpudding som du kan servere med iskrem, friske bær, syltetøy eller frukt.

Slik gjør du

Bruk en ildfast form som rommer cirka 1,5 liter.

Smør halvparten av skivene med syltetøy og lag «sandwicher». Skjær vekk eventuelt harde skorper og del «sandwichene» i jevne store terninger/stykker. Smør stykkene med smør på alle sider.

Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen. Bland brødbitene sammen med eggeblandingen, tilsett rosinene og vend alt godt sammen. Hell alt over i formen, og dryss til slutt over litt demerarasukker.

Bak puddingen ved 180 grader i cirka 30 minutter eller til puddingen har «satt» seg. Serveres lun.

Server puddingen med vaniljeis, vaniljesaus, friske bær, frukt eller bærsaus.

Tips

  • Bruk helst lyst brød. Grovt brød og brød med masse frø og korn kan du brukes i en «salt brødpudding» - uten sukker men med for eksempel ost og bacon.
  • Rester av julekake, boller, kanelboller, brioche (brioche hamburgerbrød/pølsebrød) er suverent.
  • For ekstra krydder kan du for eksempel bruke noen knuste pepperkaker og/eller revet appelsin/sitronskall.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+