NRK Meny
Brød på grillen med ost og vårløk

Grillet hvetebrød med cheddar og vårløk.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Brød på grillen med ost og vårløk

Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i vannet. Tilsett oljen. Bland inn halvparten av melet, så du får en tykk røre, før du blander inn resten av melet. Rør inn saltet.

Når deigen er klar strør du mel på bakebordet og bearbeider deigen. La deigen heve i minst 30 minutter, gjerne i en time.

Del deigen i fire og kjevle ut som fire pizzabunner. Legg brødene i former som tåler grillvarmen og grill i noen minutter.

Skjær vårløken i fine strimler. Bland inn litt urter som timian, rosmarin eller andre. Skjær cheddarosten i terninger og bland inn oljen. Hell alt over brødet og smak til med salt og pepper.

Sett brødet tilbake på grillen en liten stund, hvis du vil ha smeltet ost.

Tips

Filip Langhoff eksperimenterer med å grille brødet rett på grillristen. Det gikk fint med det ene brødet. Det andre ble for fort brent. Han steker også brød i små jernpanner på grillen.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE