NRK Meny

Brød med topping

Brød med topping er nesten som en pizza med tykk bunn. Du kan fylle bunnen med hva du vil, det er bare fantasien som setter grenser. En frisk salat ved siden av brødet, og du har en perfekt middag.

Slik gjør du

Varm opp vannet til 37 °C, ha vannet i en kjøkkenmaskin og elt det sammen med olje, gjær, sukker og salt i noen minutter, spe med mel og elt deigen i 20-25 minutter. La deigen heve i bollen til det dobbelte.

Press deigen flat utover et smurt bakebrett, ca. 2 cm tykk. La den igjen heve til det dobbelte.

Pensle brødet med olivenolje og ha over spekepølsen, rødløk i tynne skiver og dryss på med urter, reven ost og maldonsalt.

Forvarm ovnen til 175 °C, og sett inn brødet. Stek brødet i ca. 30 minutter.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde