NRK Meny

Brød med ost og oliven

Godt brød og varm suppe nytes best i frisk luft. Ta middagen ute hvis du kan, eller sett opp vinduene på vidt gap. Og bli ikke overrasket hvis både gryta og brødkurven blir tom!

Slik gjør du

Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Tilsett mel og salt og elt til en passe fast deig.
Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.

Ha deigen på bakebordet og lag et rektangel, 50 x 25 cm.
Dryss på revet ost, oliven og finhakket paprika på halve leiven.
Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel.
Legg den med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate.
Heves ca. 15 minutter under plast på lunt sted.

Pensles med sammenvispet egg og strøs med litt revet ost.

Stekes i stekeovn ved 225 ºC i ca. 25 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips

Brød med ost og oliven passer godt til kremostsuppe.

Oppskrift:

Kilde: TINE Kjøkken