Slik gjør du
– Jeg valgte å lage en «Mona spesial» av dette brødet som nok innholder ting folk langt inn i ødemarka ikke bærer med seg i oppakningen sin, sier Mona Sletengen Halvorsen om oppskriften.
De søte «pannocksene»
Rull deigen flat som en pizzadeig og la stå.
Hakk alle nøtter, aprikoser og rosiner i passe små biter. Det er greit å ha litt å bite i. Dryss dette utover deigen og rull den sammen som en rullekake. Når dette er gjort så kutter du opp deigen i ca. 2 cm tykke skiver og jobber fyllet inn i deigen ved å forme den som en bolle som du senere klapper helt flat.
PS: Det er godt med mye fyll! Dette gir ekstra energi.
Sett en stekepanne i bålglørne eller på primusen . Ta i godt med smør/olje og legg leivene i pannen. Det må snus ofte og du må passe på som en smed da det er fort gjort å svi deigen. Stek noen minutter på hver side til de er faste i konsistensen .
Voila! God appetitt!
De salte «pannocksene»
Samme fremgangsmåte som oppskriften over!
Hvis du er et sted hvor du får til jevn, middels varme så stek gjerne brødene i tørr panne, men jeg liker smørsmaken godt så jeg foretrekker å bruke smør i pannen.
God tur!
Tips
Se også:
Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)