NRK Meny
Mona Halvorsens «pannocks» – bannocks i stekepanne

Kokken Mona Sletengen Halvorsen serverer de søte «pannocksene» med litt brunost.

Foto: NRK

Brød i stekepanne – «pannocks»

Bannocks er et pelsjeger/indianerbrød som stammer fra Nord-Amerika. Brødet stekes i panne på jevn, ganske svak varme.

Slik gjør du

– Jeg valgte å lage en «Mona spesial» av dette brødet som nok innholder ting folk langt inn i ødemarka ikke bærer med seg i oppakningen sin, sier Mona Sletengen Halvorsen om oppskriften.

De søte «pannocksene»

Rull deigen flat som en pizzadeig og la stå.

Hakk alle nøtter, aprikoser og rosiner i passe små biter. Det er greit å ha litt å bite i. Dryss dette utover deigen og rull den sammen som en rullekake. Når dette er gjort så kutter du opp deigen i ca. 2 cm tykke skiver og jobber fyllet inn i deigen ved å forme den som en bolle som du senere klapper helt flat.

PS: Det er godt med mye fyll! Dette gir ekstra energi.

Sett en stekepanne i bålglørne eller på primusen . Ta i godt med smør/olje og legg leivene i pannen. Det må snus ofte og du må passe på som en smed da det er fort gjort å svi deigen. Stek noen minutter på hver side til de er faste i konsistensen .
Voila! God appetitt!

De salte «pannocksene»

Samme fremgangsmåte som oppskriften over!
Hvis du er et sted hvor du får til jevn, middels varme så stek gjerne brødene i tørr panne, men jeg liker smørsmaken godt så jeg foretrekker å bruke smør i pannen.

God tur!

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Mona Halvorsen

Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)