NRK Meny
Brisler på spidd

Brislene skal marineres før de tres på spidd.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Brisler på spidd

Kalvebrisler på grillen. Adam og James Price har med seg ferdige grillspyd.

Slik gjør du


Legg brislene i kaldt vann et par timer og skift vannet med jevne mellomrom.

Ha brislene i en gryte og ha i vann så det dekker, sammen med litt salt. Kok opp og la dem småkoke stille i 5-6 minutter. Ta dem opp og avkjøl. Fjern den ytterste hinnen og skjær brislene i mindre stykker.

Lag en marinade av de andre ingrediensene, unntatt bacon, og la brisselstykkene marineres et par timer i kjøleskapet. Sett bitene på spidd og surr rundt bacon. Grill dem på lav varme til baconet er sprøtt. Serveres med en gang.

Denne retten kan også lages med lammebrisler, men da trengs litt flere.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR)