Hopp til innhold
Brisen kylling

Kyllinger godt marinert i rødvin før dan has i gryten med grønnsaker og god saus.

Foto: NRK

Brisen kylling

Mange foretrekker hvit vin til hvitt kjøtt, men Lise Finckenhagen lar kyllingkjøttet bade i rødvin.

Slik gjør du

Del kyllingen i åtte stykker og mariner stykkene i rødvin, finhakket hvitløk, timian og laurbær. La kyllingen ligge i marinaden i 4-5 timer.

Ta kyllingstykkene opp av marinaden (ta vare på marinaden), og tørk dem. Krydre godt med salt og pepper. Skjær bacon, gulrot og selleri i små biter. Rens sjampinjongen og del dem i to, eller behold dem hele hvis de er veldig små.

Varm 1 1/2 ss smør i en stor stekepanne med høye kanter. Tilsett baconet og fres til det blir gyllent. Ta baconet ut av pannen og legg det til side så lenge. Stek gulrot, selleri og løk i pannen. Stek til grønnsakene begynner å bli myke og får litt farge. Ta grønnsakene ut av pannen, og dem legg til side sammen med baconet. Stek soppen, tilsett mer smør om nødvendig, og legg også soppen til side så lenge.

Så var det kyllingen sin tur. Ha resten av smøret i pannen, og brun kyllingstykkene godt på alle sider. Tilsett konjakk og tenn på. (Stå litt på avstand, og ikke gjør det under avtrekksvifta). La det brenne til flammene slukker av seg selv.

Ha baconet og alle grønnsakene tilbake i pannen. Dryss over melet og vend litt rundt på ingrediensene. Hell over marinaden og kraften. Kok opp, senk temperaturen og la det hele småputre i cirka 40 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Løft ut kyllingstykkene, skru opp temperaturen og la sausen koke inn til den tykner og blir skinnende. Ha kyllingen tilbake i sausen. Dryss over finhakket bladpersille rett før servering. Timianstekte småpoteter og godt brød er fint tilbehør.

Tips

MER: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»