Laster innhold, vennligst vent..
Bringebærmuffins

Mette Blomsterberg pakker bringebærmuffinsene fint inn. De skal gis bort som vertinnegave.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

Bringebærmuffins

Du kan gjerne bruke frosne bringebær i disse muffinsene. Mette Blomsterberg strør litt hakkede mandler på toppen før de stekes.

Slik gjør du

Skjær opp vaniljestangen på langs. Skrap frøene ut med en liten kniv. Frøene blandes med litt sukker på bordet med kniven sånn at frøene fordeler seg.

Vaniljesukker, sukker og egg piskes luftig. Oljen tilsettes litt av gangen. Melken tilsettes når massen er homogen. Mel, bakepulver, kardemomme og salt blandes og siktes i. Vend deigen sammen til den er jevn og ha den i en engangs sprøytepose.

Legg papirformer i muffinsformene. Fyll papirformen med deig. Det skal fortsatt være stykke opp til kanten av muffinsformene så kakene kan heve seg uten å velte utover kantene. (Hvis du ikke bruker papirformer smøres muffinsformene grundig og fylles opp 2/3 med deig).

Legg 3-4 bringebær i hver form. Pass på at de dekkes av deig. Dryss grovhakkede mandler på toppen av hver muffins. Stekes på 180 °C til de gir etter for trykk, ca. 14 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR