Hopp til innhold

Bringebær i bollen, på fatet og i glasset

Har jordbæra svikta deg i år? Bruk bringebær i stedet. Her er åtte oppskrifter.

Bringebær

Nordmenn spiser mer bær enn før, og kommersiell dyrking av bringebær i Norge har økt kraftig de siste åra.

Foto: Silje Foss Langeland / NRK

Bringebærhøsten starta ekstra tidlig i år. Samtidig er jordbæravlingene flere steder i Norge sterkt reduserte som følge av gråskimmelsopp. Kanskje du skal tenke nytt når du skal bake, spise dessert, drikke og sylte?

NRK Mat har funnet fram ti oppskrifter på de klassiske bruksområdene for bringebær – og noen uortodokse.

Og du? Bringebærbondens beste tips er å fryse bringebær hele. Etter en time på benken er nesten like gode som friske, og kan til og med brukes som kakepynt – eller drops til barna.