NRK Meny
Bringebær-banantrifli

Bruker du gjennomsiktige dessertglass får gjesten din se hva triflien består av.

Foto: Fra TV-serien Price og Blomsterberg / DR

Bringebær-banantrifli

Dessert med pistasjmakroner, vaniljekrem, rårørte bringebær, bananskiver og en dråpe konjakk.

Slik gjør du

Rårørte bringebær

Skjær opp vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Mas frøene sammen med litt av sukkeret med kniven, så frøene skilles fra hverandre.

Hell vaniljesukker og sukker over de friske bringebærene og vend forsiktig rundt. La dem stå og trekke på kjøkkenbordet og vend i dem igjen om 1 time. Sett dem i kjøleskapet hvis de først skal brukes dagen etter.

Pistasjmakroner

Kjør pistasjnøtter, hasselnøtter og sukker så fint som overhodet mulig i en minihakker. Ha i eggehviten og kjør videre til makronmassen er godt blandet.

Ha massen i en engangs sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt massen ut på en bakeplate kledd med bakepapir i små runde kaker med en diameter på ca. 3 cm. Det skal være litt avstand mellom kakene, de blir litt større i stekeovnen. Stek makronene ved 160 °C i ca. 8 minutter, avhengig av ovnen.

Vaniljekrem

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Mas frøene sammen med litt av sukkeret med kniven, så frøene skilles fra hverandre.

Bland vaniljesukker, sukker og maisstivelse i en skål og rør inn 1 dl av den kalde melken. Pisk det godt sammen og pisk inn eggeplommen.

Kok opp resten av melken i en liten gryte. Når den når kokepunktet has vaniljeblandingen i og den koker i ett minutt til kremen tykner, mens det piskes kraftig. Ta gryten av varmen og ha kremen i en ren skål. Dekk med plastfolie helt ned på kremen og sett den i kjøleskap i minst 3 timer eller til neste dag.

Trifli

Legg en pistasjmakron i bunnen av hvert glass. Ha to spiseskjeer råsyltede bringebær forsiktig i. Legg på tre pistasjmakroner langs kanten av glassene. Drypp litt konjakk over makronene.

Pisk den kalde vaniljekremen med en visp. Pisk fløten til lett krem og vend den forsiktig inn i den piskede vaniljekremen. Ha denne kremen i en engangs sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt et godt lag krem i hvert glass. Pass på å plassere kremen fint i glasset, det gjør seg godt.

Fortsett med litt mer bringebær. Sett glassene i kjøleskapet et par timer.

Skjær modne bananer på skrå i lange, tynne skiver. Legg dem forskjøvet og bøy dem sammen som en rosett. Sett en bananrosett i hvert glass. Pynt med 3 friske bringebær i hvert glass og avslutt med sitronmelisse.

Tips

Flere oppskrifter: Price og Blomsterberg

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Price og Blomsterberg/DR