NRK Meny
Bresert svinenakke

Svinenakke med rødløk, øl og eplejuice skal bare pakkes i al-folie før den settes i ovnen.

Foto: YLE

Bresert svinenakke med øl, eple og honning

Saftigere enn dette blir ikke svinekjøtt. Ølet kan godt være mørkt med litt sødme. Perfekt mat for en slow food søndag.

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 °C.

Brun kjøttet ved høy varme i stekepannen. Legg det over i en ildfast form med høye kanter. Legg i alle ingrediensene unntatt smøret i formen og dekk med aluminiumsfolie. Breser svinekjøttet i ovnen i minst 2,5 til 3 timer.

Ta ut kjøttet og sil væsken over i en gryte. Kok væsken inn til en tredjedel. Rør inn smør. Smak til sausen og server sammen med kjøttet.

Serveres med honningbakte rotfrukter.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Jeff Scott Foster i TV-serien Mat i Norden/YLE