NRK Meny

Bresert blekksprut på fransk måte

Slik gjør du

Rens blekkspruten (få det gjerne gjort i butikken).
Del kroppen i to deler.

Knus hvitløk, salt og ingefær i en morter.
Rør inn eddik og olje.

Legg blekkspruten i en skål og hell over blandingen og tilsett honning. Bland godt med hendene.
Dekk til og sett i kjøleskap i 1 time.

Skyll gulrøttene og skjær dem på langs og i skiver.
Gjør det samme med selleristilkene.
Varm opp oljen i en jerngryte.
Legg i ingefær, gulrøtter, selleri, løk, fennikel, baconbein og ekstra salt.
Fres på høy varme, mens du rører om av og til i 5 minutter.
Sett ned varmen og la det putre i 10 minutter.
Legg i timian og sukker.
Øk varmen og la det putre i 2 minutter til.

Hell marinaden av blekkspruten.

Kilde: Kylie Kwong i TV-serien Kylie Kwongs kjøkken