NRK Meny
Alligator mississippiensis
Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP

Bresert alligator

Slik gjør du

Alligator

Brun alligatorfileten.
Deretter brunes paprika, stangselleri og hvitløk lett.

Legg alt i en kjele og hell over Coca Cola til kjøttet dekkes.
Krydre med grønn pepper, salt, spisskummin og koriander.
Gi et oppkok.
Sett kjelen med lokk inn i ovnen ved 150ºC i halvannen time.

Avkjøles i kraften i 20 minutter.

Tranebærsaus
Fres sjalottløk i en kjele.
Tilsett litt rødvin.
Ha i kalvefond og resten av ingrediensene.
Kok i 15 min.
Smak til med chili, salt og soyasaus.

Potetkrem
Kok potetene.
Kok eggene i 10 min. som grovhakkes når de er lett avkjølt.

Pisk fløten til krem.

Mos sammen poteter, egg og smør.
Rør kremen forsiktig inn.
Smak til med gressløk, salt og chili.

Anretning
Legg potetkrem på tallerkenen.
Alligatorkjøttet skjæres i skiver og legges over kremen.
Velg så dine favorittgrønnsaker, smørdamp og legg dem rundt poteter og kjøtt.
Server med tranebæraus og friske urter.